Sök
Stäng denna sökruta.

Föreningar

I Björkfors med omnejd finns det många olika föreningar. Det finns en förening som passar de flesta, allt från idrottsföreningar, till vävstuga och bastuförening. Läs mer om de olika föreningarna nedan. Hör av dig till ansvarig person om du har fler frågor. 

Björkfors Oppeby Bygderåd

Björkfors Oppeby Bygderåd är en övergripande förening i Björkfors. Bland annat är det Björkfors Bygderåd som har ansvar för den här hemsidan. 

Kontaktperson: Mari Sellin

Hembygdsföreningen

Föreningens huvuduppgift är att vårda och underhålla Grenadjärtorpet EKELID, med alla byggnader, samlingarna med gamla föremål, och den vackert belägna trädgården vid Åsunden.

Kontaktperson: Rune Larsson

Mer information

Björkfors Båtklubb

Björkfors båtklubb har en småbåtshamn i sjön Åsunden i Björkforsviken. Medlemmarna hjälps åt med att sköta service och annat som tillhör båtklubben. Det mesta görs i samband med de gemensamma arbetsdagar som båtklubben anordnar.

Kontaktperson: Anna Syrén

Mer information

Björkfors GoIF

Björkfors GoIF är Idrottsföreningen i Björkfors och Rimforsa för alla som gillar motion, träning, tävling, natur och samvaro. I sjön Björken vid Björkfors finns Valö som ägs av föreningen.

Kontaktperson: Sven-Olof Svensson

Bokning Valö: Lennart Pettersson

Mer information

Björkerns Fiskevårdsområdes förening

Föreningen förvaltar sjön Björkerns fiskevatten och består av markägarna. Sjön Björkern är en mycket trevlig insjö med såväl djupa som grunda vatten och är känd för ett fint bestånd av såväl gädda, abborre som röding.

Kontaktperson: Ulrik Saanum

Mer information

Björkfors Byförening

Björkfors Byförening (hette tidigare Allhuset Björkfors) är en ideell förening som arrangerar gemensamma aktiviteter i och runt Björkfors.

Kontaktperson: Anders Martinsson

Oppeby Bastuförening

Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Här kommer det snart fyllas på med mer information om föreningen. 

Kontaktperson: Lars Schedenborg

Oppeby Lokala Jaktvårdsförening

Oppebys lokala jaktvårdsförening samlar in och sammanställer avskjutningsstatistik inom verksamhetsområdet. De håller även i jaktstig och övningsskytte. 

Kontaktperson: Mats Nilsson

Mer information

Simskolan på Valö

Simskolan på Valö är en sommarsimskola för alla åldrar. Den är aktiv 2 veckor varje sommar och drivs av Föreningen Simskolan på Valö. Simlärare och assistenter i simskolan är ungdomar med anknytning till Björkfors och bygden runt omkring.

Kontaktperson: Anna Syrén

Svenska kyrkan Oppeby

Oppeby kyrka är en vacker kyrka från år 1760. Under länken nedan finns mer information.

Kontaktperson: 0494-210 00

Mer information

Växtkraft Björkfors

Föreningen förvaltar och driver Björkfors skola.

Kontaktperson: Ulrik Saanum

Åsundens Fiskevårdsförening

Föreningen förvaltar sjön Åsundens fiskevatten. Åsunden innehåller alla fiskearter som normalt förekommer i denna typ av sjöar. Det finns även ett litet bestånd av laxöring. Fisket i sjön bedöms som bra och har gett underlag för ett turistfiske under utveckling.

Kontaktperson: Tomas Monell

Mer information

Saknas din förening här eller vill du ändra informationen? Kontakta Ester Svensson på ester.ak.svensson@hotmail.com med en beskrivning, länk till mer information om din förening, samt en kontaktperson.